Cultura

Lluís Soler recitarà al Romea mil versos hendecasíl·labs de "El comte Arnau"

ESPECTACLES

L'actor Lluís Soler recitarà dilluns que ve al teatre Romea de Barcelona, el teatre en el qual va estrenar Josep Maria de Sagarra la majoria de les seves obres, mil dels versos hendecasíl·labs del poema èpic que va escriure De Sagarra al voltant del mite de El comte Arnau.

Soler pujarà en solitari a l'escenari del teatre per recitar en un sol dia, el 26 de novembre, El comte Arnau, un espectacle que ha interpretat ja una trentena de vegades en diferents punts de Catalunya i Balears. Soler porta a l'escenari mil dels 10.000 versos hendecasíl·labs que el poeta, novel·lista, dramaturg, periodista i escriptor va escriure el 1929 sobre el mite de la literatura de trobadors.

Durant una hora, l'actor recita els versos elegits en un espectacle que explica "una història correlativa" ja que "no ens hem saltat el fil conductor de Sagarra". Es concentra en el triangle format pels tres protagonistes del poema: el comte Arnau, la seva dona Elvira i l'abadessa Aledais. L'actor, de veu greu i profunda, modula la veu i canvia d'entonació per interpretar els diversos personatges i passatges del poema i recrea també fugaces aparicions d'un pastor, un frare, un corb o els pagesos.

"Jugo a donar personalitat als personatges", ha assenyalat l'actor dirigit aquí per Antonio Calvo, amb qui va coincidir en El mètode Grönholm, quan Calvo feia d'ajudant de direcció de Sergi Belbel en la d'èxit comèdia de Jordi Galcerán.
El comte Arnau de Sagarra, interpretat per Soler, es va estrenar el 2005 en l'amfiteatre del Grec, durant el festival d'estiu de Barcelona, i mai després s'hi havia representat a Barcelona. Arriba al teatre barceloní de la mà de la Fundació Romea com programa paral·lel, actualment en cartell, a la producció que interpreta Borís Ruiz sobre el text de Sagarra El senyor Perramon.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.