Les companyies de dansa urbana amateurs critiquen les dificultats per fer el pas professional
Les companyies de dansa urbana amateurs no ho tenen gens fàcil perquè es topen amb moltes dificultats per inserir-se al circuit professional. Critiquen que és senzill poder competir, però que “costa molt programar espectacles” i per aquest motiu, per combatre aquesta realitat, tres professionals amb escoles a diferents localitats de la Selva van impulsar l’any passat el festival SÓC, dedicat a la dansa urbana i de fusió.
Ahir dissabte van repetir proposta amb la celebració de la segona edició d’aquest esdeveniment celebrat a l’Espai Ter de Torroella de Montgrí , amb l’actuació de 200 ballarins d’onze companyies del territori: Dancescape, Dreamers, Boogie Squad, Fabulous Funkers, SN Company, Be Human Then Dancer, Komorebi, KiDancers, Tempo Centre de Dansa, The Wonders i Ke-Rule Dance Company.
Una de les promotores del SÓC és Jèssica Cuenca, que en declaracions a ACN diu que l’objectiu del festival és “acostar aquest tipus de dansa al públic i professionalitzar-la”.
Un exemple és Dancescape Studios, de Lleida, que és un dels tres primers centres a Catalunya que imparteix el grau mitjà de ’Tècnic de danses urbanes’ que la Generalitat de Catalunya ha estrenat aquest curs. La cap d’estudis d’aquesta escola de dansa, Ainara Prieto, explica que “és un gran pas que s’hagi reconegut la dansa urbana acadèmicament”. I detalla que els estudiants “treballen molts a fons” aprenent des de diferents estils de ball, a anatomia o anglès. Sobre el SÓC, Prieto ressalta la importància de “demostrar que per veure dansa urbana també es pot pagar una entrada”.