Música

música

Ben Harper, Wilco, Jethro Tull o Metheny al Porta Ferrada

El festival arriba a la 61a edició amb més de 40 espectacles a Sant Feliu de Guíxols

Mirabet, Mishima, La Pegatina o Blaumut són alguns dels artistes catalans que hi seran

El Festival de la Porta Ferrada, el degà a Catalunya després de 60 anys d’història, arriba aquest estiu a la 61a. edició amb un cartell internacional encapçalat per Ben Harper & The Innocent Criminals, Wilco, Chrystal Fighters, Jorge Drexler o els clàssics Jethro Tull. El guitarrista nord-americà Al McKay també portarà al festival de Sant Feliu de Guíxols la seva pròpia versió d’una banda clàssica amb Earth, Wind & Fire Experience.

Ludovico Einaudi, Pink Martini, Ismael Serrano, Niña Pastori o El Barrio són altres artistes que participaran en una edició on també hi haurà espai per a noms importants del jazz com Pat Metheny Trio o el duo Michel Camilo & Tomatito. El Porta Ferrada també vol celebrar els 50 anys de la música laietana amb la Barcelona Art Orchestra acompanyada de Carles Benavent, Joan Albert Amargós, Xavier Batllés i Toti Soler.

Altres artistes catalans de primera fila que hi actuaran són els Mishima, La Pegatina, Blaumut, Núria Graham o Ramon Mirabet, entre d’altres. De fet, alguns d’aquests noms participaran de la modalitat dels concerts dobles que potencia el festival en l’edició d’enguany. És el cas de La Pegatina, que actuarà junt amb Macaco; o de Núria Graham, que ho farà amb Xavier Rudd. També hi haurà concert doble de Nancys Rubias amb Fangoria, de Rodrigo Cuevas amb Baiuca i de 31fam amb Mushka.

L’Església-Monestir de la Porta Ferrada tornarà a acollir el cicle de música clàssica amb la proposta Quartet Kebyart de saxos, guanyadors de l’Enderrock de clàssica 2023, o Breaking Bach, un espectacle que combina música i tecnologia i on el pianista Carles Marigó i el violinista Pablo Hernández interactuen en directe amb IA per mitjà de la música del compositor clàssic J.S.Bach. També el Quartet Vivancos i Carlos Font Flamenco Project seran a l’espai del Monestir.

La barreja de música i humor dels argentins Les Luthiers, que s’acomiaden dels escenaris europeus al Porta Ferrada, encapçala l’oferta del Festival de l’humor Salat que també és característic del Porta Ferrada i on actuaran Berto Romero, Oye Polo, Bruno Oro, Wilbur o Leo Harlem entre d’altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia