Art

Documentals sobre Miró a la plataforma Caixaforum+

Estrena de diversos treballs sobre el pintor

La plataforma de streaming Caixaforum+ acullirà des de dijous dia 20 el film “Miró íntim”, un documental que descobreix la faceta personal i fins i tot la familiar del pintor Joan Miró. El reportatge arriba coincidint amb la celebració del 130è aniversari del naixement del cèlebre artista català i mitjançant una col·laboració entre les Fundacions Miró i la Caixa. L’estrena del documental, que està produït per Allegra Films, s’ha fet aquesta tarda a l’auditori de la Fundació Joan Miró. Hi han pres part Joan Punyet Miró, nét de l’artista, i Meritxell Colell i Jordi Morató, que són els directors del documental. La pel·lícula repassa els espais de treball i els llocs on va viure el pintor, amb documents i records dels néts i la correspondència que tenia amb la seva família, que plasma com veien entre tots a l’artista. A més, el film documenta els processos de recerca, concepció i producció de l’exposició “Miró. El llegat més íntim”, de la Fundació Joan Miró, i recupera imatges de gran valor històric, com ara un metratge inèdit conservat a l’arxiu familiar Juncosa Álvarez de Sotomayor.

No serà l’únic documental sobre Miró i la Fundació a Caixaforum+. El segon el dirigirà Niccolò Bruna, i serà un retrat de l’edifici de la Fundació, narrant el trasllat des dels espais de l’ampliació dissenyats per Jaume Freixa fins a l’original ideat per Miró i Sert.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.