Cultura

Una revisió contemporània d''Història del soldat' de Stravinsky inaugura el festival Grec 2008

Espectacles

Una revisió contemporània de l'obra Història del soldat, que Igor Stravinsky va escriure el 1918, a mig camí entre el ballet de l'òpera de cambra, el teatre popular i la faula, obre aquesta nit el festival Grec 2008 de Barcelona.

El polifacètic Ángel Pavlovsky, la cantant Mísia i l'actriu Marilu Marini posaran en escena l'espectacle inaugural, un musical concebut per al Grec pels coreògrafs Nigel Lowery i Amir Hosseinpour, que avui han presentat l'obra a Barcelona.

Durant la presentació de l'espectacle, a mitjans d'aquest mes, els directors d'escena van explicar que la nova versió "s'ha estructurat com un relat en què el Narrador és eventualment arrossegat dins de la seva pròpia faula".

Es tracta d'una història moralista que es representarà en la seva versió original francesa i subtitulada en català, que "explora l'ambigüitat entre el bé i el mal a través de text, música i dansa i que revela les debilitats humanes i els fracassos que desafien a tots", van remarcar.

La història comença amb un soldat –encarnat per Pavlovsky– que se'n va de permís a casa seva, mentre segueix la guerra. Després d'una llarga caminada, es deté a descansar, acompanyat del seu violí. En escena, apareix en aquell moment un personatge desconegut amb la intenció de quedar-se amb l'instrument a canvi d'un llibre que li donarà totes les riqueses que desitgi.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.