Cultura

La TDT arribarà a tot Catalunya al juliol de 2009

La Televisió Digital Terrestre (TDT) arribarà a tot Catalunya al juliol de 2009, vuit mesos abans de la data prevista per a l'apagada analògica a tot Espanya, el 3 d'abril de 2010, amb la qual desapareixerà la televisió tradicional.

El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, ha anunciat que al desembre d'aquest any, 23 comarques catalanes, que sumen el 80% de la població, ja tindran cobertura de TDT.El conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, ha destacat que l'encesa sincronitzada permet fer arribar la TDT "a la vegada a tot un mateix municipi, la qual cosa impulsarà la televisió local i de proximitat", ja que es podrà accedir a tots els canals en la mateixa data.

Sobre aquest sistema d'encesa, Tresserras ha explicat que serà "un estalvi" per a les famílies perquè només s'haurà de sintonitzar una única vegada al coincidir la disponibilitat d'accés a tots els canals.

Tresserras ha assegurat que "el procés de cobertura està en plena fase d'expansió" i ha explicat que aquest procés està "per damunt del 50%" de llars equipades per accedir a la TDT. El conseller de Cultura ha afirmat que "de setembre a desembre, malgrat la crisi, serà quan es donarà el gran pas cap endavant".

En la roda de premsa, Ausàs ha presentat el cercador que permetrà als teleespectadors consultar per Internet l'evolució, municipi per municipi, de l'accés a la cobertura.

Tresserras ha explicat, en referència a la recent apagada analògica a Sòria, que a Catalunya l'apagada es farà "quan ningú se n'adoni" per tal d'assegurar "un bon ritme de reconversió de les llars que garanteixi que no hi haurà trastorns".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
CULTURA

La Diputació de Tarragona destina 2,2 milions d’euros a entitats culturals

tarragona
GIRONA

El FITAG posa a la venda les entrades de les obres teatrals i les activitats diürnes

GIRONA
PUIGCERDÀ

L’Arxiu Comarcal digitalitza el fons del fotoperiodista Emili Giménez

PUIGCERDÀ

Els marcs pinten molt

Sitges
LITERATURA

La ILC crearà beques i residències per a autors novells

barcelona
Cultura

Salou museïtzarà l’espai arqueològic de la Cella-Kallipollis

Salou
BLANES

Homenatge a l’actor Fermí Reixach en el 12è cicle Docus a la Fresca

BLANES
FIGUERES

Maria Hein i Serial Killerz s’afegeixen al cartell de l’Acústica

FIGUERES
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Inicien els tràmits per licitar el festival Porta Ferrada per tres anys i 10,3 milions d’euros

SANT FELIU DE GUÍXOLS