Cultura

Catalunya Ràdio aposta per "els realitzadors emergents" per a l'estiu

Comunicació

El director de Catalunya Ràdio, Oleguer Sarsanedas, ha presentat avui la programació de l'emissora pública per a aquest estiu en la qual predominen "la continuïtat" dels continguts respecte a la temporada de setembre a juliol i la "incorporació de realitzadors emergents" com aposta de futur.

Sarsanedas ha destacat que la programació estival "s'ha dissenyat amb l'objectiu que els oients puguin escoltar-la facin el que facin i estiguin on estiguin".

El realitzador Pere Mas estarà al capdavant del Matí de Catalunya Ràdio per tercer any consecutiu, el "vaixell insígnia" de la cadena que s'emetrà de dilluns a divendres i que conservarà els espais habituals de la tertúlia, l'anàlisi, l'entrevista, la secció dels somnis o el conte de Joan Barril i que s'emetrà de dilluns a divendres.

Com novetats, el programa incorporarà aquest any les seccions Expedient G, Dones al poder o Futbol i jocs, que comptarà amb la col·laboració setmanal de Jose Mari Bakero.
L'altre magazín estrella de Catalunya Ràdio per a la franja dels matins dels caps de setmana és el 360 i serà conduït per Xavier Sanjuan.

Durant la presentació, Sanjuan ha indicat que comptarà amb l'ajuda de l'historiador Xavier Carmaniu per fer "classes de repassada", Màrius Serra per explicar els sants més curiosos i Oriol Jara, el català "amb més quilòmetres a sobre".
El realitzador Enric Lucena dirigirà l'espai nocturn de la ràdio pública, El visitant, un programa que narrarà en directe com són les nits d'estiu a Catalunya i farà un seguiment de totes les festes estiuenques amb la participació dels oients.

Oleguer Sarsanedas també ha presentat la radionovel·la Pretèrit imperfecte, que Silvia Soler ha adaptat d'una novel·la del seu germà Toni Soler, i el magazín On vols anar a parar, d'Òscar Perezdolz.

La substitució de Bassas
El director de Catalunya Ràdio s'ha referit breument al recent nomenament de Neus Bonet com nova conductora del Matí de Catalunya Ràdio en substitució d'Antoni Bassas.

"És una persona de la meva màxima confiança, ella ha estat l'autora de la graella d'aquest estiu; només tinc elogis i bones paraules per a ella. Sento que és una pèrdua per a mi, però tots sortim guanyant"


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.