Cultura

El Palau de la Música torna a presentar candidatura al premi Príncep d'Astúries

El Palau de la Música Catalana, que aquest any celebra el seu centenari, presentarà la candidatura de la Fundació Orfeó Català - Palau de la Música al premi Príncep d'Astúries de les Arts 2008. Una candidatura que ja s'ha presentat en set ocasions, des del 1991, any en què l'Orfeó Català va celebrar els seus cent anys d'història.

La directora general de la Fundació Orfeó Català - Palau de la Música, Rosa Garicano, considera que "seria una meravella que aquest bé universal" que és el Palau guanyés un premi "tan rellevant" com el Príncep d'Astúries, i estima que "reuneix molts mèrits" per guanyar-lo, perquè és "un dels màxims exponents del Modernisme" i Patrimoni de la Humanitat des del 1997.

A més de ressaltar la seva importància arquitectònica, Garicano ha destacat la "història importantíssima" del Palau, que l'arquitecte Lluís Domènech i Montaner va construir entre 1905 i 1908 sufragat per subscripció popular.

La directora general ha afirmat que "el Palau segueix sent una sala de concerts privada, però té tantes despeses que tenim el suport de l'Ajuntament de Barcelona, la Generalitat i el ministeri".

L'Orfeó Català, que s'hi va instal·lar des de la inauguració del Palau el dia 9 de febrer del 1908, està en vies de professionalitzar el seu cor de cambra.

L'any passat, la Fundació Príncep d'Astúries va concedir aquest premi al cantant nord-americà Bob Dylan per la conjunció de cançó i poesia en la seva obra, "que crea escola i determina l'educació sentimental de molts milions de persones", segons va estimar el jurat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.