Cultura

Tresserras ha demanat que no se celebri el retorn dels papers de Salamanca

Cultura

El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, ha demanat aquest dimecres que no se celebri el retorn dels papers de Salamanca quan aquests siguin a Catalunya perquè arribaran ''tard'' i d'una forma ''inadequada''.
Considera que no s'ha d'organitzar ''cap festival'' de celebració ni tampoc cal esperar que arribi tot el material, sinó que s'ha d'anar copiant i arxivant a mesura que es vagi rebent. El titular de Cultura ha justificat aquestes paraules pel deure de recuperar els papers i, tot i haver-ho aconseguit, ha remarcat que serà massa tard pels que han mort durant l'espera.

El conseller Tresserras ha fet aquestes declaracions en la primera conferència de Tribuna Ateneu, titulada ''Cultura i polítiques culturals a Catalunya'', un nou cicle de xerrades i debats que l'Ateneu Barcelonès ha posat en marxa per tractar l'actualitat i establir un diàleg social, cultural i polític entre la societat civil i les persones d'interès i influents.

El responsable de Cultura s'ha referit als papers de Salamanca després de ser preguntat per les relacions entre el Ministeri de Cultura i la conselleria catalana, unes relacions que ha qualificat de ''cordials'', amb la intenció de ser el màxim d'escrupolosos en les formes per part de Catalunya, tenint en compte les discrepàncies respecte els papers de Salamanca.

En una reunió recent, el Ministeri s'ha compromès a reunir-se de forma periòdica amb el Departament de Cultura, amb l'objectiu de coordinar la intervenció del govern espanyol en la política catalana. Sobre el retorn dels papers, el ministre de Cultura, César Antonio Molina, s'ha compromès a convocar la comissió mixta que ha de determinar el retorn la primera setmana de juliol.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.