Cultura

Els actors Mario Gas i Lluís Homar interpretaran al Lliure el poema 'Blanco' d'Octavio Paz

Els actors Mario Gas, Lluís Homar i Paco Ibáñez interpretaran a partir de demà i fins al diumenge 20 de gener al Teatre Lliure el poema Blanco, del mexicà Octavio Paz, per al qual han fet la música els particulars Pascal Comelade i Pep Pascual.

El director de l'obra, Frederic Amat, ha assegurat que Blanco és un dels poemes "més ambiciosos i complexos" de Paz, i, en opinió seva, l'escriptor va concebre l'obra "com una espècie de dansa de formes visuals i sonores".

El poema, que es divideix en sis parts com un "trencaclosques", segons Amat, té un pròleg sobre la paraula però, com va anotar el mateix autor i ha recordat Amat, "és la paraula abans de la paraula, la paraula en blanc".

La versió teatral de Blanco és una coproducció del Teatre Lliure, El Canal Centre d'Arts Escèniques de Salt i el Teatro Español de Madrid. L'obra, que s'estrena demà al Lliure, es va representar dues vegades al Teatre de Salt aquest desembre durant el Festival Temporada Alta.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.