Cinema

cinema

La Filmoteca dedica un cicle als 50 anys del cop d’estat a Xile

La flaca Alejandra, un documental del 1994 sobre la repressió brutal de la dictadura del general Pinochet contra gran part de la població xilena, obre dilluns que ve el cicle de la Filmoteca de Catalunya Se abrirán las grandes alamedas. Xile, 50 anys del cop d’estat . Forma part del programa d’actes Setembre es vesteix de Xile , que es fa amb la complicitat del Memorial Democràtic i del Comitè Ciutadà per l’Homenatge a Salvador Allende de Barcelona.

La sessió inaugural inclourà la presència de Carmen Castillo, codirectora de La flaca Alejandra amb Guy Girard, que conversarà amb la crítica d’El Punt Avui Imma Merino. Clourà l’acte la consellera de Justícia, Drets i Memòria, Gemma Ubasart.

El cicle pren el títol de les paraules amb què Salvador Allende es va adreçar al poble xilè el dia del cop d’estat, l’11 de setembre de 1973, en un discurs retransmès per la ràdio: “Mucho más temprano que tarde, se abrirán las grandes alamedas por donde pase el hombre libre para construir una sociedad mejor.” Inclou també una sessió amb els curts La femme au foyer (1975), No olvidar (1982) i Quebrantahuesos (2021); el documental El caso Pinochet (2001), i els films de ficció Gentile alouette (1984) i 1976 (2022).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia