Música

Crítica

música

Robert Plant, quan la frescor és la clau

Podria, si li donés la gana, fer gires d’estadi amb Jimmy Page com a Led Zeppelin i convertir-se en un dels músics més rics del món. Però Robert Plant (West Bromwich, Regne Unit, 1948), en un cas realment insòlit entre les velles glòries del rock, prefereix implicar-se en aventures com la que, dimarts, vam poder veure a l’Auditori del Fòrum: un projecte junt amb tres músics i la cantant i multiinstrumentista Suzi Dian amb molta més prevalença del folk i el blues que no pas del rock. “La companyia d’aquesta gent  fa sentir-me fresc”, va concloure al final de la seva meravellosa cinquena visita a Barcelona amb diferents projectes i en més de mig segle de carrera (visita l’any 1990 a Studo 54, que el cantant va recordar com la d’una “fuckin’ discoteque”, inclosa).

Frescor... vet aquí la clau. El vell representant, junt amb Roger Daltrey, dels Déus del rock de cabells rossos, resplendents i rinxolats, podia triar entre cantar Stairway to Heaven sense sentir res o cantar, amb frescor i aquella alegria, fins i tot, que traspuen els projectes nous, el que va cantar –amb molta solvència, però comptades filigranes– dimarts: velles cançons tradicionals de blues, folk i espirituals; versions molt ben triades (de Leon Russell, Los Lobos, Richard & Linda Thompson i, per partida doble, Low, autors de "part de la música més remarcable dels darrers vint-i-dos anys”) i repesques –Friends, Four Sticks, Gallows Pole, una fantàstica The Rain Song–, també, de Led Zeppelin, atacades, com la resta de repertori, però, amb banjo, guitarres acústiques i acordió.

La frescor s’encomana. La connexió amb el que interpretes també. I Plant –que es va acomiadar cantant a cappella la tradicional And We Bid You Goodnight tot canviant el “goodnight” per “bona nit”– va acabar triomfant de valent amb una jugada aparentment arriscada però finalment brillant.

La sensació al final és que els “señores pasajeros” (com Plant va definir el públic) del Fòrum no haguessin gaudit tant de concert ni que Plant els hi hagués interpretat el disc Led Zeppelin IV sencer.

Robert Plant presents Saving Grace featuring Suzi Dian
Auditori del Fòrum, 12 de setembre


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.