Cultura

Publiquen per 1r cop en català els contes de Primo Levi

Literatura

Edicions 62 acaba de publicar per primera vegada en català els contes de l'escriptor italià Primo Levi, autor dels llibres Si això és un home i La treva sobre el seu pas com a presoner pels camps de concentració nazis.

Els contes, escrits des d'una doble perspectiva científica i humanista, estan tenyits de poesia i ironia i constitueixen un pont entre el passat i el present, somni i realitat i absurd i raó.

L'escriptor va publicar una part important dels seus contes en els volums Vizio di forma i Lilit, que ara han estat traduïts per primera vegada al català per Teresa Muñoz, coincidint amb el 20 aniversari de la mort de Primo Levi.

Primo Levi (Torí, 1919-1987) va néixer en una família jueva instal·lada en el Piamonte i es va llicenciar en Ciències Químiques. Després de participar en la resistència en el nord d'Itàlia, va ser capturat i deportat al camp de concentració d'Auschwitz.

El 1945, després de recórrer Europa, va tornar a Torí on va escriure els llibres sobre la seva experiència en el nazisme Si això és un home, La treva i Els enfonsats i els salvats.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.