cultura
Més de 100.000 estudiants catalans co-crearan un llibre ambientat a Sant Pere de Rodes
A través de la plataforma Fiction Express, l’autor i historiador Pau Joan Hernández crearà La cova de les relíquies amb els estudiants
El monestir de Sant Pere de Rodes, a Port de la Selva, serà l’escenari d’una novel·la co-creada per més de 100.000 alumnes de secundària de tot Catalunya a través de la plataforma Fiction Express. L’autor i historiador Pau Joan Hernández serà l’encarregat de redactar l’obra, que durà el nom de La Cova de les relíquies. El primer capítol de la novel·la ja es troba disponible des del 15 de setembre a la plataforma. Durant 5 setmanes, cada divendres es publicarà un nou capítol en base a la continuació que votin els lectors, que també interactuaran amb l’autor a través d’un fòrum.
Al llibre, ambientat al segle XI a l’icònic monestir altempordanès, els monjos que viuen al complex es troben enfrontats per la manera de consolidar el prestigi del monestir com a indret de pelegrinatge. Les dues posicions són irreconciliables, fins a provocar un assassinat. En Galdric, un jove novici, investigarà el crim.
Pau Joan Hernàndez (Barcelona, 1967) va debutar als 18 anys amb l’exitosa novel·la juvenil sobre l’eutanàsia Tot et serà pres, de què s’han publicat més de 30 edicions. Ha destacat en la literatura juvenil amb obres com La tripulació del pànic, guanyadora del Premi Edebé el 2004. A més de ser traductor i poeta, ha participat en guions de TV i videojocs, entre d’altres. És professor a la Facultat de Traducció i Interpretació de la Universitat Autònoma de Barcelona.
Completament digital, el mètode únic de Fiction Express consisteix a connectar els lectors amb autors professionals a través del fòrum interactiu i un sistema de votacions per continuar l’argument d’una obra. Recentment, Fiction Express va ser escollida com a Millor plataforma educativa digital del Món als prestigiosos Bett Awards de Londres.
La plataforma, amb seu a Barcelona, llança 9 llibres originals (tres en català, tres en castellà i tres en anglès) cada dos mesos pels estudiants dels centres que utilitzen Fiction Express. La potència de ser un recurs digital radica en que permet una fàcil avaluació dels resultats dels estudiants pels docents. Actualment, unes 350 escoles de Catalunya –una vintena de les quals a l’Alt Empordà– utilitzen Fiction Express a les assignatures de llengua. A tot el món, l’utilitzen més de 8.000 centres educatius.