Arts escèniques
Cor de Teatre: l’aventura celebra 25 anys
Estrena de ‘La Gala’ a la Factoria d’Arts Escèniques
A l’Espai Eat Art es repassa la trajectòria de la companyia
La guerra de Troia i les aventures d’Ulisses per tornar a Ítaca i retrobar-se amb Penèlope, els relats fundacionals de la cultura europea i “l’aventura més gran per ser explicada”, resumeixen la trajectòria dels 25 anys del que ha estat Cor de Teatre, en paraules del seu ideòleg i director musical, David Costa, que qualifica aquest quart de segle com “una aventura i una bogeria”. El 2018, la companyia banyolina va concebre la seva pròpia versió de l’èpica de la Ilíada i l’Odissea, en un espectacle programat en el Temporada Alta i que va fer estada al TNC. Després d’Operetta (2011) i Allegro (2014), que van girar per diferents escenaris europeus, Cor de Teatre va assumir un repte majestuós, un salt qualitatiu, amb Troia.
Veu i gest: l’essència
La companyia banyolina Cor de Teatre, que es va presentar oficialment el 15 de maig del 1998 al Teatre Municipal de Banyoles, té en la veu la seva expressió artística. Però no només. Hi ha el gest. I aquests dos conceptes són la seva essència. I donen títol a l’exposició del 25è aniversari, La veu, el gest: l’essència, que amb cartells, fotografies i vídeos, i el testimoni enregistrat dels directors escènics dels espectacles, repassa la trajectòria de la companyia. Cocomissariada per Albert Massip i Isabel Oliver, es podrà veure fins al 29 d’octubre a l’Espai Eat Art de la Fundació Lluís Coromina.
Cor de Teatre no és només un grup coral ni una companyia teatral. “Som les dues coses”, es defineixen en el web. I una tercera: escola i bressol d’artistes. Cor de Teatre forma part del teixit de la ciutat, i és hereva de la tradició teatral de Banyoles, impulsant projectes com els Pastorets i el Cant de la Sibil·la.
Els 25 anys es mereixien una festa i és La Gala, que es va estrenar ahir a la Factoria d’Arts Escèniques. Amb les entrades exhaurides, es podrà veure fins diumenge.