Cultura

Finlàndia acull una exposició de Salvador Dalí

Art

L'Espoo Museum of Modern Art de Finlàndia acull des d'avui i fins al 16 de desembre l'exposició Salvador Dalí-Surrealista!, que ofereix una mirada completa a la persona i obra de l'artista a través de pintures, dibuixos i aquarel·les.
L'exposició reuneix obres realitzades en un període d'uns seixanta anys, entre les quals, una sèrie d'aquarel·les realitzades per l'artista el 1945 per il·lustrar L'autobiografia de Benvenuto Cellini.

Dalí va pintar la primera obra surrealista a final dels anys vint i el seu interès pels eixos científics i tècnics del temps van constituir un motiu recurrent en la seva trajectòria, perquè va adaptar diversos descobriments científics al seu art.

Tot i ser expulsat del moviment surrealista, a finals dels anys trenta es va convertir en un dels seus exponents més coneguts. Les obres que s'exposen a Espoo reflecteixen el seu talent imaginatiu i el domini de les diferents tècniques.

Salvador Dalí era un artista multidisciplinari i, a banda de la pintura, va crear objectes de vidre i joieria, va dissenyar decorats de teatre i vestidors i va escriure de manera extensa.

Durant els anys trenta va passar diversos períodes als Estats Units i hi va viure de manera ininterrompuda de 1940 a 1948. La seva personalitat va ser capturada pel fotògraf Eric Schaal, i en l'exposició es mostra aquesta col·laboració entre artista i fotògraf. A la mostra es projecta la pel·lícula Un perro andaluz, produïda per Dalí i Luis Buñuel.

Aquesta mostra ha estat organitzada en col·laboració entre l'Espoo Museum of Modern Art i la Fundació Gala-Salvador Dalí, d'on procedeixen les obres que s'hi exhibeixen.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.