Música

CULTURA

El càncer s’emporta la jove i prometedora soprano Patricia Janecková

L’eslovaca, de 25 anys, havia saltat a la fama per haver guanyat concursos de joves talents al seu país, on havia actuat amb les principals orquestes simfòniques

El món de l’òpera està de dol. La soprano eslovaca Patricia Janecková va morir el cap de setmana amb només 25 anys a causa d’un càncer de mama que li van diagnosticar fa 20 mesos. La notícia s’ha confirmat en les xarxes socials oficials que tenia la pròpia artista. Janecková, que havia nascut a Alemanya, ja havia interromput les seves actuacions el febrer del 2022 quan ella mateixa va informar de la malaltia. .

Janecková va començar a cantar amb només quatre anys i va fer el salt a la fama amb 12 quan va guanyar un dels grans concursos musicals de la televisió del seu país. EL 2014 va guanyar el concurs internacional de música sacra a Roma i va esdevenir en una protagonista habitual de les actuacions de les orquestres més rellevants d’Eslovàquia i la República Txeca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia