Cinema

CULTURA

Mor l’actriu Piper Laurie, coneguda pel seu paper de mare a “Carrie”

Tenia 91 anys, va debutar amb Ronald Reagan i va ser nominada dos cops als Oscar

L’actriu nord-americana Piper Laurie (Detroit, 1932) va morir ahir dissabte als 91 anys a Los Angeles, segons va confirmar el seu mànager a la CNN. Dos papers van marcar la trajectòria de Laurie, el de la mare autoritària del film de terror “Carrie”, dirigit per Brian De Palma el 1976 i basat en una novel·la de Stephen King. Uns anys abans havia brillat en una altra pel·lícula que va marcar sobretot el futur de Paul Newman, “The hustler” (1961), dirigida per Robert Rossen. Hi va interpretar el rol de parella de Newman.

Laurie va ser nominada pels premis Oscar gràcies a aquestes actuacions, però també ho va ser pel seu paper de mare penedida a “Children of a Lesser God” (1986) de Randa Haines. A la televisió va triomfar gràcies a David Lynch, que la va escollir com una de les protagonistes de “Twin Peaks”. El 1991 va rebre el Globus d’Or com a millor actriu secundària gràcies a la seva participació en aquesta mítica sèrie de misteri. També va ser premiada amb un Emmy a la millor actriu en el telefilm de Glenn Jordan “Promise” (1987).

En la seva primera pel·lícula, “Louise” (1950), va coincidir amb el que seria president dels EUA, Ronald Reagan. El 1952 es va coronar com a Miss univers i el 1965 va interpretar a Nova York una de les obres de Tennessee Williams, “El zoo de vidre”. També va tenir aparicions esporàdiques a la coneguda sèrie “Friends”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia