Música

música

Vuit concerts gratuïts en el 34è Cicle d’Orgue de la Catedral de Barcelona

Joventut i experiència es combinaran en la 34a edició del Cicle d’Orgue de la Catedral de Barcelona, que oferirà vuit actuacions entre el dimecres 18 d’octubre i el maig del 2024. Els concerts són gratuïts i se celebraran el tercer dimecres de cada mes a les 20 h. Entre la programació destaca la veterania i expertesa d’organistes com ara Montserrat Torrent i Guy Bovet (17 d’abril) o Cristina García Banegas (15 de maig), que es combina amb la joventut d’un dels premiats de la darrera edició del Concurs Nacional d’Orgue de Burgos, el mallorquí Nadal Roig, que inaugura el cicle.

Gràcies al Centre Nacional de Difusió de la Música, també actuarà a Barcelona l’organista francès Benjamin Alard, en un concert inclòs dins el cicle L’orgue a les catedrals, en què la catedral de Barcelona comparteix cartell amb els concerts a les catedrals de Getafe, Múrcia, Sevilla, Lleó, Burgos, Màlaga i Àvila. Expert en J.S. Bach, Alard ha interpretat fa poc la integral del músic alemany al Palau de la Música. Altres organistes que actuaran són el també francès Yves Rechsteiner, l’italià Luca Guglielmi, Pablo Márquez i la japonesa Atsuko Takano (que oferiran un concert a quatre mans) i el catedràtic d’orgue del conservatori de València Carlos Paterson. L’organista Juan de la Rubia és el director artístic del cicle.

L’orgue de la catedral de Barcelona és un dels més importants de Catalunya. Va ser construït al segle XVI i, després de diverses reformes, va ser restaurat l’any 1994.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia