Cinema

CULTURA

Mor als 76 anys l’actriu Suzanne Somers, famosa per la sèrie “Apartamento para tres”

Va ser acomiadada quan va reclamar el mateix sou que el protagonista masculí

L’actriu Suzanne Somers (Califòrnia), coneguda per la seva aparició en la sèrie “Apartamento para tres”, ha mort als 76 anys víctima d’un càncer de mama, segons ha con confirmat un portaveu de la família als mitjans de comunicació del seu país. Somers va morir un dia abans del seu aniversari després d’una batalla contra la malaltia de més de dues dècades.

L’actriu va tenir una infància complicada, per l’alcoholisme i la violència domèstica protagonitzada pel seu pare. Tenia dislèxia i va tenir també problemes en els estudis. Va començar fent de model i va aconseguir petits papers, el més rellevant en el conegut film de George Lucas “American Graffiti” (1973). També va començar a aparèixer en algunes sèries d’èxit, com “Starsky i Hutch”. Amb tot, el seu salt a la fama el va fer en la coneguda sèrie de l’ABC “Three’s company” (1977-1978), coneguda a l’Estat espanyol com “Apartamento para tres” i que era una versió d’un clàssic de la televisió britànica, “Man about the house”.

L’actriu interpretava el paper de Chrissy Snow, companya d’apartament de Jane Wood (Joyce DeWitt) i Jack Tripper (Jon Ritter), un personatge que havia de fingir que era gai per complir les normes de l’edifici. L’èxit de la sèrie va ser total i milions d’espectadors van abraçar als EUA la trama d’una “sitcom” que es va avançar en el temps a les que vindrien el futur i que va ser la més vista del país durant els seus dos primers anys.

La participació de Somers a la sèrie va acabar amb certa polèmica ja que va demanar el mateix sou que guanyava Ritter i altres estrelles masculines de l’ABC i finalment va ser acomiadada. El programa va continuar unes temporades més però va anar perdent popularitat. En una entrevista posterior a la revista “Entrepeneur” Somers va assegurar que els actors guanyaven en aquells anys entre deu i quinze vegades més que les actrius.

Als vuitanta l’actriu va participar en diversos espectacles a Las Vegas i a la sèrie “Hollywood Wives” (1983). Als noranta va presentar un “talk show” a la televisió i va tenir un breu paper en l’espectacular vídeo clip de Michael Jackson “Liberian Girl”.

Més endavant va fundar la companyia ThighMaster, sobre temes de vida saludable, i va escriure una vintena de llibres sobre aquesta qüestió, basats en el benestar de la dona i la nutrició.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia