Cinema

CULTURA

Mor Burt Young, l’actor que va donar vida a un dels grans personatges de la saga ‘Rocky’

Tenia 83 anys i abans de ser actor també havia estat boxejador professional

L’actor Burt Young, que va interpretar el paper de Paulie Pennino en diferents films de la saga “Rocky”, ha mort als 83 anys, segons va confirmar la seva filla Anne Morea al “New York Times”. Young va ser un dels personatges més estimats de les pel·lícules de Sylvester Stallone per l’entranyable relació que mantenia amb el protagonista principal, el boxejador Rocky Balboa. El seu nom real era Gerard Tommasso DeLouise. El 1976 va ser nominat a l’Oscar com a millor actor secundari precisament per la seva actuació en la primera pel·lícula de “Rocky”. En els films Paulie era el cunyat del protagonista principal.

A banda de fer-se famós com a actor Young havia estat en la marina dels EUA i també va ser boxejador professional i pintor. Tot i que el seu paper a “Rocky” va marcar la seva trajectòria va participar en altres pel·lícules de gran èxit, com “Chinatown”, “El jugador” i “Hi havia una vegada a Amèrica”. Young també va aparèixer en moltes sèries de televisió com “Nova York, policia judicial”, “Walker”, “Texas Ranger, “MASH” i com a estrella convidada en un episodi de “Dos policies a Miami”. Va fer, igualment, una recordada aparició en una de les sèries més llegendàries de la televisió moderna, “Els Soprano”.

Young (1940) va néixer a Queens i mentre estava en l’exèrcit va començar a entrenar-se com a boxejador. Com a professional va sumar 17 victòries i no va encaixar cap derrota, fet que li va permetre ser un dels principals assessors de Stallone en les seves pel·lícules. Va fer il·lustracions per diferents llibres i també va escriure dos guions, una novel·la i dues obres de teatre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia