audiovisual
El documental ‘Dilluns’ treu pressió als joves a l’hora d’escollir estudis
Ha estat dirigit per l’emprenedora Anna Truyol i el fotògraf i realitzador Álvaro Sanz
A través de 30 entrevistes, ofereix una mirada renovada sobre aquest moment vital
Més de 30 històries reals sobre estudis, feina, professió, vocació i, en definitiva, sobre la vida són la base de Dilluns , un documental que neix amb l’objectiu d’inspirar i treure pressió als joves sobre el moment vital en què han de decidir què volen estudiar. També es proposa convidar als adults que ja estan en la seva trajectòria professional a reflexionar sobre el seu recorregut laboral. Es tracta del primer documental de l’emprenedora Anna Truyol, que l’ha dirigit conjuntament amb el fotògraf i realitzador Álvaro Sanz. Rodat en versió original catalana, s’estrenarà el proper dijous 26 d’octubre (20 h) als cinemes Girona de Barcelona.
A través de més de 30 entrevistes, Dilluns ofereix una mirada renovada, fora de tota convenció, sobre els camins de la feina i la professió que s’inicien, mostrant que canviar i rectificar forma part de l’aprenentatge al llarg de la vida. Compta amb protagonistes molt diversos com ara estudiants, docents, directors de recursos humans, treballadors d’oficis tradicionals com agricultor o peculiars com forense, i fundadors de companyies tan conegudes com Glovo, HolaLuz o el festival Sónar.
El documental reflexiona sobre el model educatiu actual i el canvi que està experimentant el mètode de selecció laboral: cada cop prima més l’actitud (soft skills), per sobre dels mèrits curriculars.
“Quan tens només 17 anys i has de triar què vols estudiar és un moment molt important, per a molts joves és la primera decisió rellevant que han de prendre a la vida –explica Anna Truyol–. I és difícil perquè encara no et coneixes. Molts adolescents se senten estressats, angoixats i pressionats per l’entorn, perquè sembla que has de triar en aquell precís moment qui i què voldràs ser la resta de la teva vida.” L’emprenedora, enginyera i dissenyadora ha produït aquest documental de 54 minuts a través d’Artchimboldi, primer espai a Barcelona per a trobades professionals fora de l’entorn laboral clàssic, que ella mateixa va fundar el 2005 i que li ha permès conèixer milers de directius i empreses i saber què volen a l’hora de contractar personal.
La pel·lícula es projectarà també als cinemes Truffaut de Girona el 19 de desembre (18 h) i de moment té programades tres projeccions per a centres educatius als mateixos cinemes Girona de Barcelona. Està previst fer més projeccions a Barcelona i d’altres indrets, i s’està fent gestiones perquè estigui disponible en alguna plataforma de continguts en línia.