Cultura

Borja-Villel, el nou director artístic del Reina Sofia, es presenta davant del Patronat i el món de l'art

El nou director artístic del Museu Reina Sofia, Manuel Borja-Villel, serà presentat aquest dimecres oficialment al Patronat del Museu pel ministre de Cultura, César Antonio Molina. A continuació i després d'una trobada amb la premsa, se celebrarà una recepció amb el món de l'art i la cultura.

Borja-Villel, que ha decidit emprendre una nova etapa al Reina Sofia, ha advertit després de la seva elecció que aquest museu ha d'assumir "una identitat" i ser conscient que pot ser tant un museu, que aculli una gran col·lecció, com un centre d'art.

En aquesta mateixa línia, el nou director ha mostrat la seva voluntat de repensar la disposició dels espais al Reina Sofia i ha dit que la col·lecció sempre ha tingut la pretensió de "canònica". El director ha remarcat que s'hauria de plantejar d'una altra manera, amb unes "línies de força" i una disposició "més orgànica" i acabar amb la "linealitat" a la presentació de la col·lecció. També ha assegurat que el seu projecte per al museu és "clar i de risc".
El Patronat del Museu, com a òrgan rector de la institució, va convocar al mes de setembre passat un concurs internacional de presentació de candidatures a director i va designar un comitè d'experts, presidit per José Jiménez, director General de Belles Arts, que es va pronunciar a favor de Borja-Villel, responsable en aquest moment del Macba. L'anunci va ser fet públic pel ministre de Cultura el passat 22 de desembre.

El Comitè d'Experts va seleccionar Borja-Villel, entre d'altres consideracions, per la claredat del seu diagnòstic sobre les actuals condicions del Museu i pel conjunt d'idees presentades sobre el procés de renovació del mateix.

Segons va explicar el ministre de Cultura en roda de premsa, després de l'elecció del nou responsable del Reina Sofia, la selecció del director va seguir, en cada moment, un procediment regit per una "plena confidencialitat i objectivitat".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.