PATRIMONI
‘Repensem l’Empordà’, al voltant de la cultura popular
L’Institut d’Estudis Empordanesos ha afrontat aquest matí la sisena edició del ‘Repensem l’Empordà’, una jornada anual de reflexió al voltant d’una temàtica concreta sota la perspectiva empordanesa. L’edició d’enguany ha estat dedicada a la cultura popular, amb l’objectiu de portar a debat el patrimoni immaterial, que és element singular i identificatiu del nostre poble.
La jornada s’ha obert amb la benvinguda de la presidenta de la Institució, Anna Maria Puig que ha precedir la conferència inaugural del director general de l’Institut del Patrimoni Cultural Inmaterial, Lluís Garcia Petit. Al voltant de les 10 del matí, s’ha plantejat un debat sota el títol ‘Quin és l’estat actual de les diverses manifestacions de la cultura popular?’, amb la participació de Jordi Gallegos, historiador i activista cultural, i president d’entitats sardanistes; Joan Gómez Soriano, president de l’Obra del Ballet Popular; Jordi Jordà Casademont, de l’Associació Empordanesa de Música Popular i Tradicional i Gemma Pla Padrós, mestra d’educació musical i exdirectora pedagògica de l’Escola d’El Foment de Girona.
Cap a la modernització?
En la segona taula s’ha debatut al voltant del tema ‘Encaix de la cultura popular en el futur. Modernització?’. Hi ha participat Anaïs Falcó Ibáñez, que és músic i també etnomusicòloga; Lídia Surroca Arboix, membre de l’Agrupació Mediterrània Dansa de Figueres; Anna Turró Nolla, actriu i membre de l’Associació La Funcional Teatre i Xavier Valentí ‘Pi’, director artístic del Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona i del Festival Còmic de Figueres.