Cinema

cinema

Un cicle de films gratuïts aborda els drets dels infants

Els cinemes Girona de Barcelona acullen des d’avui aquesta mostra organitzada per l’ajuntament

Ofereix a escoles i famílies títols com ‘Billy Elliot’, ‘Kung Fu Panda’ o ‘Ferdinand’

Els cinemes Girona de Barcelona acullen des d’avui una nova edició del Cicle de Cinema i Drets Humans dels Infants, organitzat per l’Ajuntament de Barcelona, que té l’objectiu de “reivindicar el dret de ser un mateix, reforçant l’autoestima i lluitant sobre qualsevol tipus de discriminació”, segons explica la web de la mostra. Sota el lema “La infància creix a Barcelona”, el cicle respon a l’objectiu de l’ajuntament d’“apostar pel desenvolupament lliure i saludable de tot infant”. Fins al 26 de novembre, hi haurà sis pel·lícules i una secció de curtmetratges a disposició del públic, que es projectaran en un total de 28 sessions. L’accés és gratuït fins a completar l’aforament.

“Les pel·lícules seleccionades en aquesta edició reflecteixen diferents drets dels nens com el de sentir-se acceptats sense cap mena de discriminació, la llibertat d’expressió, a viure en pau, a desenvolupar-se amb plenitud, a ser respectats i a trobar el seu lloc on sentir-se acceptats”, informa l’organització. La selecció inclou títols tan coneguts com Kung Fu Panda i Billy Elliot; una selecció de quatre curts sota el títol Petites històries per ser qui es vol ser; la producció animada nord-americana Ferdinand; l’adaptació de Pinotxo em clau futurista P3K: Pinocho 3000; la producció alemanya del 2011 Units per un somni; Manou, una altra producció alemanya, en aquest cas animada, i el film nord-americà del 2018 La (des)educación de Cameron Post.

Les projeccions es divideixen per nivells educatius (cicle infantil; inicial, mitjà i superior d’educació primària i primer, segon, tercer i quart dESO), ja que a més dels diumenges les sessions tindran lloc entre setmana. Els professors tenen a disposició una guia pedagògica amb informació i activitats per dur a terme a classe després del visionat.

El comissionat d’Infància, Joventut i LGTBI, Javier Rodríguez, ha assenyalat que iniciatives com aquest cicle “permeten fer accessible (als nens) el cinema amb un missatge de fons”, segons informa Efe. “Apostem per la promoció dels valors a l’entreteniment destinat a la infància i l’adolescència”, ha indicat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia