Cinema

Cultura

Spiros Focás, actor grec de llarga trajectòria

Va rodar més de trenta films internacionals, entre els quals es troba ‘Rambo III’

L’actor de cinema i teatre Spiros Focás va morir divendres, als 86 anys, a l’hospital d’Atenes, segons va informar la seva esposa a través de les xarxes socials.

Nascut l’any 1937 a Patres (Grècia), va fer la seva primera aparició el 1959 amb la pel·lícula grega Bloody Twilight, que va arribar al Festival de Canes. D’aquest èxit, va mudar-se a Itàlia per treballar al bressol del cinema italià, als estudis Cinecittà de Roma. Va participar en diverses produccions internacionals com Rocco and his brothers (1960) o ja més endavant, A Matter of Time (1976). També va treballar als Estats Units per rodar més d’una trentena de pel·lícules, entre les quals es troba Rambo III (1988), on Focás feia el paper de Masoud, un dels principals soldats amb qui John Rambo tracta i amb qui organitza l’intent de rescat del coronel Trautman.

Al llarg de la seva carrera, va ser molt apreciat també per les seves interpretacions teatrals a l’estranger i per les seves aparicions en programes de la televisió grega i a diverses sèries dramàtiques. La ministra de cultura de Grècia l’ha recordat com un dels actors més estimats del país.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia