Cultura

L'exposició 'Picasso: Caixa de Remordiments' porta a Girona 45 gravats considerats 'el diari íntim il·lustrat' de l'artista

COMARQUES GIRONINES

L'exposició de la col·lecció de gravats de Picasso titulada 'Picasso: Caixa de Remordiments', que es podrà veure a la Casa de la Cultura des d'aquest dimecres i fins al 20 de desembre, porta a Girona un conjunt de 45 gravats, aiguaforts, puntes seques i vernissos tous que l'artista va fer entre el 1919 i 1955.

El comissari de l'exposició, Juan Carrete, ha explicat que aquesta sèrie de gravats estan considerats com 'el diari íntim il·lustrat' de Picasso, ja que la temàtica versa sobre aspectes de la vida quotidiana com la seva família, la seva visió de la realitat o les fantasies sexuals de l'artista.

Picasso va fer un total de 101 planxes de gravats durant aquests anys però només va donar el vistiplau perquè s'imprimissin 49 de les obres que, un cop feta la tirada de 50 exemplars de cada, es va negar a signar. 'Va ser com la petita venjança de Picasso davant la pressió a la que el van sotmetre els seus editors', ha explicat Carrete.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.