Cultura

Diversos grups d'artistes demanen que es convoqui un concurs internacional per nomenar el nou director del MACBA

Diversos grups i associacions d'artistes catalans han emès un comunicat demanant que es faci un concurs internacional per escollir al nou director del Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA).

Aquest lloc queda vacant després que ahir es fes públic que el fins ara director Manuel J. Borja-Villel hagi estat nomenat nou director del Museu Nacional Centre d'Art Reina Sofia.
Les associacions que reclamen aquest concurs i que han emès el comunicat conjunt són l'Associació d'Artistes Visuals de Catalunya, l'Associació Catalana de Crítics d'Art i l'Associació de Galeries Independents de Catalunya. Les institucions titulars del MACBA, la Generalitat, l'Ajuntament de Barcelona i la Fundació MACBA serien les responsables de posar en marxa la convocatòria d'aquest concurs internacional.

Aquest concurs, segons el parer d'aquestes associacions, hauria de ser resolt per un jurat independent, format per experts nacionals i internacionals. També proposen que al guanyador se li ofereixi un contracte que duri cinc anys prorrogable fins a dues vegades més.

En la nota es recorda que Manuel J. Borja-Villel precisament ha accedit al seu nou càrrec com a responsable del Museu Nacional Centre d'Art Reina Sofia a través d'un concurs internacional d'aquest tipus, que compleix les recomanacions del Document de Bones Pràctiques als Museus i Centres d'Art.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.