Cultura

El cinema i les seves influències seran l'enllaç de les exposicions del Sónar

Cultura

El cinema i les seves influències serà el tema d'enllaç de totes les exposicions de la quinzena edició del festival de música avançada i art multimèdia Sónar, que se celebrarà del 19 al 21 de juny a Barcelona. 'El cinema més enllà del cinema' constitueix un viatge al present i al futur del setè art per entendre l'evolució de les tècniques cinematogràfiques i establir paral·lelismes entre els avenços actuals i els invents dels inicis. Aquesta temàtica estarà present a totes les àrees expositives del festival, com Sonarmàtica, Sonarama, Art digital a la carta i Sonarcinema.

A l'àrea de Sonarmàtica, el principal espai d'exposicions, instal·lat al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), es podrà veure la mostra 'El futur del cinema del passat', una oportunitat per traslladar-se un segle enrere per veure els primers intents d'oferir imatge en moviment a través de llanternes màgiques, zoòtrops, panorames i cronofotografies, que també tenen connexió amb el present en aquesta instal·lació.
Al Centre d'Art Santa Mònica, l'espai Sonorama, punt de referència de la creació audiovisual de tot el món, oferirà l'exposició 'Llum i so', que inclou cinc projectes de diferents artistes, entre els quals hi ha el col·lectiu català Sonom, que fan de la llum l'eix constitutiu de les diferents performances i instal·lacions, aprofitant tota la seva potencialitat.

La mediateca del festival, Sónar a la carta, també allotjada al CCCB, mostrarà els nous àmbits d'exploració de la producció audiovisual contemporània a través de quatre exposicions, una sobre el cinema en viu, la segona sobre la història dels videojocs, una altra amb una selecció de vídeos de 'Youtube' i per acabar una mostra dels millors curts del festival 'Notodofilmfest, com', escollida pel cineasta Bigas Luna.

Per acabar aquest recorregut expositiu sobre l'evolució del cinema i les seves influències, Sónarcinema, també al CCCB, programarà una selecció de les últimes tendències audiovisuals, amb obres que parteixen de l'apropiació i manipulació de material aliè, com films de cinema mut, clàssics de Hollywood i publicitat


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.