Cultura

El Festival de Cinema de Sitges, aparador de la nova producció catalana

La 40a edició del Festival de Cinema de Sitges 2007 apostarà, des de demà fins el dia 14, per les produccions catalanes i joves talents amb l'òpera prima de Juan Antonio Bayona, El orfanato; La habitación de Fermat, de Luis Piedrahita i Rodrigo Sopeña; Cronocrímenes de Nacho Vigalondo; Aparecidos de Paco Cabezas i El último justo de Manuel Carballo.

La primera incursió com a directors de Luis Piedrahita i Rodrigo Sopeña ha donat com a resultat La habitación de Fermat, un angoixant thriller amb Santi Millán, Alejo Sauras, Lluís Homar i Elena Ballesteros i amb l'actuació de Federico Luppi.
Per altra banda, el director Paco Cabezas, que va realitzar el curtmetratge Carne de Neón amb Victoria Abril i Oscar Jaenada, presentarà a Sitges Aparecidos, un thriller en el que dos germans viatgen a l'Argentina per indagar en el seu passat, però aquesta experiència donarà un gir cap al terror en clau de sèrie Z. Aparecidos té, segons Cabeza, influències de El resplandor de Stanley Kubrick i El diablo sobre ruedas de Steven Spilberg.

El primer llargmetratge de Nacho Vigalondo, que va estar nominat als Oscar 2004 pel curtmetratge 7:35 de la mañana, Cronocrímenes, narra l'història d'un fotògraf de guerra que es troba implicat en un assassinat, es considerat sospitós i fuig de la policia.

Manuel Carballo presentarà El último justo, que ha estat rodada a Mèxic i mostra un home que torna al passat i coincideix amb sí mateix. De cine d'animació s'estrenarà l'òpera prima de Víctor Maldonado i Adrià García, Nocturna, amb les veus d'Imanos Arias i Carlos Sobera.

Una altra pel·lícula de producció catalana presentada al Festival, però amb dos directors consolidats és Rec de Jaume Balagueró i Paco Plaza. El film ha tingut una bona rebuda al Festival de Venècia i a Toronto i n'han realitzat 300 còpies que es distribuiran als Estats Units. La pel·lícula tindrà un remake americà. "Després de l'intensa experiència de Venècia, Sitges és un alleugerament, és com una celebració. No tenim ni tanta por ni tanta ansietat", ha assenyalat Balagueró.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.