Cultura

Quim Monzó desitjaria votar en contra dels "cretins" que viuen de la política

L'escriptor Quim Monzó, que acaba de publicar en castellà el seu llibre de contes Mil cretinos, lamenta que només disposi d'un vot i reclama el dret a tenir-ne almenys sis, tots per poder votar en contra d'algú, en concret contra els molts cretins que, diu, viuen de la política.

"És una injustícia que em donin només un vot. Jo hauria de tenir almenys sis. Contra qui els utilitzaria? No sé. Bono, Rouco Varela... Cretins que existeixen en tots els àmbits, el que passa és que en la política es veuen més perquè s'exhibeixen molt més", ha assegurat Monzó durant la presentació de l'edició en castellà del seu llibre, publicat per Anagrama.

Mil cretinos, que apareix sis anys després de la seva última obra El millor dels mons, parla d'històries de cretins, que Monzó defensa que són exèrcits de persones que es mouen en torns organitzats i garantint guàrdies permanents.

Cretins arreu
L'edat ha fet, segons l'escriptor, que se li aguditzi la capacitat per a detectar cretins allà on va, fins i tot en els hospitals i els geriàtrics, escenaris de molts dels relats del seu últim llibre.

L'escriptor ha reconegut que el llibre neix de la seva experiència d'haver acompanyat durant una llarga dècada als seus pares en el tram final de les seves vides, una etapa de decadència en què el treball de periodista i l'humor negre el van ajudar a no caure en la depressió.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.