Art
La Mercè acull ‘Acashodo’, una exposició que busca acostar la cultura cal·ligràfica japonesa
L’exposició enceta la col·laboració entre l’Associació Catalana de Cal·ligrafia Japonesa i el Centre Cultural La Mercè per apropar aquest art a la ciutadania
La Mercè acollirà fins al divendres 29 de març la mostra d’Acashodo, una exposició col·lectiva que mostra un recorregut visual per algunes obres dels seus fundadors: Eva Ibáñez Cano amb el seu treball cal·ligràfic minuciós sobre el sutra del cor en estil Gyosho i Kaisho; Christian T. Arjona amb una sèrie de paisatges orientals amb tinta xinesa i dibuixos abstractes amb carbonet; Andi Dom Dom amb cal·ligrafies experimentals amb tècniques de Sumi-e; Gerardo D. Cristante amb obres d’Art Shodo i d’abstracció cal·ligràfica; cal·ligrafia japonesa sobre ceràmica de Lucinda Clay, i Carme Feliu Latorre amb cal·ligrafies de conceptes abstractes japonesos.
L’exposició enceta la col·laboració entre l’Associació Catalana de Cal·ligrafia Japonesa i l’Escola Municipal d’Art de Girona per acostar aquest art a la ciutadania gironina, amb la complicitat de Carme Feliu, directora de Nipponia Idiomes (centre dedicat a la difusió de la llengua i la cultura japoneses) i presidenta de la Xarxa d’Ex-becaris del Govern del Japó a Catalunya, Comunitat Valenciana i Balears.
L’Associació Catalana de Cal·ligrafia Japonesa (ACASHODO) té per finalitat promoure i difondre la cal·ligrafia japonesa, la seva història i els seus artistes; afavorir les relacions i l’intercanvi cultural entre el Japó i Catalunya; constituir un fons bibliogràfic on consultar material relacionat amb la cal·ligrafia japonesa, la seva història i els seus artistes; promoure els artistes socis que la constitueixen mitjançant una plataforma d’artistes; i contribuir en la difusió de la cultura japonesa a Catalunya.
L’acte d’inauguració va tenir lloc ahir i també es va presentar el llibre de poesia zen Quietudes, amb il·lustracions cal·ligràfiques de Christian Arjona i Gerardo Cristante.