Cultura

Antoni Bassas deixa 'El matí de Catalunya Ràdio' després de 14 temporades dirigint el programa per falta d'acord amb la direcció de l'emissora

Comunicació

Antoni Bassas ha anunciat aquest divendres al matí per antena que deixa El matí de Catalunya Ràdio després de 14 temporades al capdavant del programa "per falta d'acord amb la direcció de l'emissora".
Segons el periodista, la proposta de la nova temporada modifica el format del programa i ell no ho considera un bon canvi per a l'audiència. Bassas ha explicat que ell i la direcció de l'emissora "tenen punts de vista diferents sobre com ha de ser el programa". Bassas considera que "l'oferta que li han fet no és bona pel programa, per la ràdio, no és bona per mi, perquè afecta el format i proposa un tipus de renovació molt diferent del que jo hauria fet".

Així, Bassas ha anunciat que "d'aquí a tres setmanes", el dia 18 de juliol, deixarà la direcció i la presentació d'El matí de Catalunya Ràdio.

El periodista ha explicat que ja li han arribat diverses ofertes de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, que seran les primeres que considerarà, tot i que sent "la profunda necessitat de parar temporalment el ritme exigent" que comporta fer el magazín matinal de Catalunya Ràdio.

Emocionat
Amb la veu entretallada i sensiblement emocionat. Bassas ha reconegut que "no és segurament el final que hauria volgut", encara que ha recordat que en més d'una ocasió ha dit públicament que se sentia "cada vegada més a prop del final que del principi d'aquesta història". "Fa 14 temporades que defenso El matí. En tenia 32 quan m'ho van proposar i ara en tinc 46", ha explicat.

"
Tot i el final sobtat de la història -ha continuat-, el meu equip i jo ens sentim en pau amb nosaltres mateixos, fins i tot gosaria dir que amb l'empresa i amb el país, en el sentit que ho hem donat tot cada dia perquè els catalans trobessin en la ràdio nacional la millor oferta".

L'AVUI.CAT ha intentat posar-se en contacte amb el periodista, que ha declinat ampliar la informació anunciada en directe per antena.

Interès de la Corporació
Per la seva banda, la direcció de Catalunya Ràdio ha enviat un comunicat exposant la seva versió, en què destaca l'interès de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals de seguir comptat amb el periodista per tirar endavant "nous i importants projectes professionals" que Bassas, assegura la nota, està estudiant en aquests moments.

Bassas es va incorporar a Catalunya Ràdio el 1985 de la mà de Joaquim Maria Puyal i el seu Futbol en català i el 1995 va assumir la direcció i presentació d'El matí de Catalunya Ràdio en substitució de Josep Cuní. "Venia per sis mesos i he estat 14 anys", ha recordat Bassas.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.