Cultura

La Lliga de Futbol Professional convoca una reunió amb Mediapro i Audiovisual Sport dijous dia 11

La Lliga de Futbol Professional (LFP) ha anunciat avui que ha convocat els operadors de televisió Mediapro i Audiovisual Sport (AVS) a una reunió dijous que ve dia 11 per fixar els criteris en les transmissions televisives de la present temporada a partir d'ara.

La convocatòria de la Lliga, remesa per carta als operadors, es produeix hores després que un Jutjat de Madrid hagi prohibit a la productora Mediapro l'explotació dels drets audiovisuals dels clubs de Primera per a la temporada 2007-2008, més enllà de l'acord subscrit amb Audiovisual Sport (AVS) el 24 de juliol del 2006.

"Fa falta concretar els criteris a partir d'ara per fixar els horaris de cada jornada en els diferents formats d'explotació", han explicat fonts de la Lliga de Futbol Professional, que ha citat els operadors de televisió a les 10:30 hores de dijous que ve. La LFP, segons les mateixes fonts, manté la seva postura d'"estar a disposició dels operadors i col·laborar en tot el possible per concretar un acord, sense deixar de banda les obligacions que té com a organitzador de la competició", en què ha fixat de forma unilateral els horaris de les últimes jornades disputades.
"La Lliga fixa aquesta reunió en qualitat d'organitzador de les competicions de futbol amb caràcter professional i àmbit estatal, atenent, com ja ho ha reiterat en innombrables ocasions, a les seves obligacions de defensa i tutela dels interessos dels seus associats, de salvaguarda d'allò establert a la Llei de l'Esport, en la Reguladora de les Emissions i Retransmissions de Competicions i Esdeveniments Esportius, i en la protecció del prestigi i valor de marca de les competicions que organitza i el dels seus clubs", ha precisat la patronal.

Audiovisual Sport (AVS) va presentar una demanda contra Mediapro el passat 3 de juliol per incompliments del contracte signat el 24 de juliol del 2006, que garantia la retransmissió en cada jornada d'un partit en obert a través de la La Sexta i algunes autonòmiques, un altre a través de Canal+ i la resta en peatge per visió a través de Digital+ i altres operadors com Imagenio i Ono.

Avui l'acte del jutge disposa que es torni a "la utilització legítima" dels drets dins de l'Acord del 24 de juliol del 2006 i encara que condemna a pagar les costes a Mediapro i estima la sol·licitud de Sogecable, l'acte imposa a AVS el pagament de 50 milions d'euros com a caució. La resolució judicial prohibeix a Mediapro "per a la temporada futbolística 2007/08, qualsevol acte de disposició i explotació dels drets audiovisuals cedits a AVS" (els del Racing de Santander, l'Athletic de Bilbao, el Saragossa, el València, el Vila-real, el Llevant i el Sevilla).

També li prohibeix disposar dels clubs restants, els pertanyents a AVS (Reial Madrid, Mallorca, Barcelona, Valladolid, Almeria, Betis, Recreativo de Huelva, Osasuna, Atlètic de Madrid, Espanyol, Deportivo de la Corunya i Getafe).


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.