Cultura

El conseller Tresserras vol un acord amb València per coproduir programes amb Canal 9

El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació recorda que el mercat català suma en total 14 milions de persones

El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, s'ha mostrat partidari d'arribar a un "acord bàsic" amb la Generalitat Valenciana perquè les televisions públiques de les dues comunitats puguin coproduir programes i intercanviar experiències.

En declaracions a Catalunya Ràdio, Tresserras ha advocat perquè la relació entre l'ens públic de comunicació del País Valencià i el de Catalunya vagi més enllà de la "reciprocitat" i aprofiti el potencial del mercat audiovisual en català.

Segons el seu parer, s'hauria d'arribar a un acord que permetés "coproduir programes, intercanviar experiències i abordar, d'una vegada, una experiència molt més estreta tant en termes d'indústria del sector audiovisual com d'interessos de mercat".

Per al conseller, s'haurien de tenir en compte les potencialitats del mercat en català, que suma en total 14 milions de persones.

El potencial del mercat català
"Per separat són mercats considerables però relativament modestos, però cinc milions i mig de persones al País Valencià, set milions i mig de persones aquí, conjuntament amb les Illes Balears i la Catalunya Nord, som un mercat europeu molt considerable i no ho hauríem de desaprofitar", ha postulat.

Joan Manuel Tresserras tornarà a demanar, novament, al govern valencià que anul·li els expedients oberts a Acció Cultural del País Valencià, l'associació propietària dels repetidors de Televisió de Catalunya en aquesta comunitat.

El conseller ha assegurat que "un cop hi hagi un acord ferm i l'aplicació pràctica estigui en marxa", les sancions quedaran "en una cosa menor i desfasada".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.