Cultura

Cita amb el jazz

Torna el Festival Internacional de Jazz de Barcelona

Els músics Paolo Conte, Sonny Rollins i Harry Connick Jr., entre d'altres, protagonitzen la programació de la 39a edició del Voll-Damm Festival Internacional de Jazz de Barcelona, que oferirà una quarantena de concerts entre el 20 d'octubre i l'1 de desembre que ve.

A l'escenari del Palau de la Música, l'italià Paolo Conte actuarà el pròxim 30 d'octubre, el músic i actor Harry Connick Jr. i el seu Big Band el 10 de novembre i el saxofonista nord-americà Sonny Rollins, el 16 de novembre.

El director del Festival, Tito Ramoneda, ha assenyalat que la present edició està "a cavall entre l'èxit de l'any passat, que va registrar un 88% d'ocupació, amb 42.000 espectadors, i el quaranta aniversari", l'any vinent.

Quant a la programació, Ramoneda ha presumit d'una oferta "molt potent, ambiciosa i rabiosament jazzística", que es tancarà amb un concert en commemoració del desè aniversari de la mort de Tete Montoliu, liderat per Pascal Comelade i Horacio Fumero, l'1 de desembre al Palau de la Música.

La 39a edició del Voll-Damm Festival Internacional de Jazz de Barcelona, que té un pressupost de 1.300.000 euros, comptarà amb nou escenaris diferents, tres dels quals sobrepassen les fronteres de la Ciutat Comtal, a les localitats barcelonines de l'Hospitalet del Llobregat, Viladecans i Sant Cugat del Vallès.

Una llarga llista d'artistes
El Palau de la Música també albergarà els concerts d'Ornette Coleman el 7 de novembre que ve, la cantant brasilera Gal Costa el 13 de novembre, Chick Corea i Béla Fleck el 15 de novembre, La Locomotora Negra el 17 de novembre, Dianne Reeves el 20 de novembre i The Campbell Brothers el 29 de novembre.

En les diferents sales de l'Auditori de Barcelona se celebraran les actuacions de The Manhattan Transfer -6 de novembre-, Vienna Art Orchestra -8 de novembre-, Richard Bonna i Marcus Miller, en homenatge a Jaco Pastorius -8 de novembre- i Charlie Haden Quartet West -9 novembre-.

La programació del festival a l'Auditori es completa amb la Festa de la Nora a càrrec de la Big Band de Granollers el 17 de novembre, el concert de Charles Lloyd amb Zakir Hussein i Eric Harland el 29 de novembre i la Big Band de Terrassa amb Laura Simó el 30 de novembre.
El concert inaugural del festival tindrà lloc al passeig Joan de Borbó el 20 d'octubre a càrrec de Lluís Coloma Septet i Parc Della Musica Jazz Orchestra, amb Raynald Colom.

De la seva banda, el recinte Luz de Gas de Barcelona oferirà els concerts de Bugge Wesseltoft -17 de novembre, The Bad Plus -18 de novembre-, Bobo Stenson Trio -21 de novembre- i Tord Gustavsen Trio -22 de novembre-.

Els concerts de Roger Mas Quintet juntament amb Jordi Matas Orgànic Trio el 23 novembre, Agustí Fernández, Barry Guy i Ramón López el 24 de novembre, Vijay Iyer Trio el 27 novembre i Eladio Reinón Quartet el 28 novembre configuren la totalitat de l'oferta del festival a Luz de Gas.

Així mateix, les actuacions programades per al Zac Jazz Club de la capital catalana són: Óscar Neira Latin Project el 31 d'octubre, Christian Scott Quintet el 23 de novembre, Lionel Loueké el 24 de novembre i Gary Willis, Llibert Fortuny i Kirk Covington el 30 de novembre.

Una altra novetat d'aquesta edició és el concert de Robin McKelle Quartet, que anirà acompanyat d'un sopar preparada pel popular cuiner català Isma Prados el 14 de novembre al Palau del Flamenc.

El festival fora de Barcelona
Fora dels murs de la Ciutat Comtal, Michel Camilo Trio actuarà el 18 de novembre a l'Atrium de Viladecans i Concha Buika ho farà al teatre Joventut de L'Hospitalet de Llobregat el 25 de novembre.

De la seva banda, el Teatre Auditori de Sant Cugat acollirà els concerts de La Big Band de Terrassa amb l'Orquestra Simfònica de Sant Cugat -9 de novembre-, Bebo Valdés Cuarteto -11 de novembre-, Michel Camilo Trio -17 de novembre- i Concha Buika -24 de novembre-.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.