Cultura

El Festival de Cinema Jueu estrenarà 'Mein Führer', un film que ridiculitza Hitler

Cinema

El Festival de Cinema Jueu de Barcelona estrenarà el pròxim dia 6 de juny el polèmic film Mein Führer, la veritable veritat sobre Adolf Hitler, una pel·lícula polèmica del director suís Dani Levy que ridiculitza la figura del líder nazi.

El certamen, que aquest any compleix el seu desè aniversari, tindrà lloc a Barcelona del 27 de maig al 8 de juny i en la seva programació inclou set estrenes absolutes a Espanya de llargmetratges de ficció i documentals.

La directora del Goethe Institute a Barcelona, Ursula Wahl, ha recordat que Mein Führer va suscitar molt debat en la seva estrena a Alemanya, encara que va ser un fracàs comercial, i ha aplaudit la decisió del festival d'incloure-la en la seva programació perquè "el director demostra que es pot fer humor amb algú tan difícil com Hitler i les conseqüències del seu règim".
La pel·lícula se situa al desembre de 1944, quan la guerra total ja està perduda i Goebbels, que no es dóna per vençut, demana a Hitler un discurs d'any nou per infondre ànims a les masses, però el Führer, malalt i depressiu, evita qualsevol contacte amb el públic.

Només una persona pot ajudar-lo, el seu antic professor d'interpretació, Adolf Grünbaum, un jueu pres al camp de concentració de Sachsenhausen.

El film de Levy, que estarà com a convidat a Barcelona, arriba després que en una edició anterior del Festival ja presentés la comèdia germanojueva Alles auf Zucker!.

En paral·lel a les projeccions, el Festival oferirà una sèrie de conferències sobre el panorama actual i la literatura de les tres llengües de la tradició jueva (yiddish, hebreu i sefardita).

Coincidint amb la presentació de la programació, l'organització del festival i l'Ajuntament han signat avui un conveni quadriennal "per garantir la continuïtat i donar estabilitat pressupostària", segons el qual el consistori aportarà al certamen cinematogràfic 33.000 euros anuals.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.