Cultura

Marianne Faithfull, Sinéad O'Connor, Ute Lemper i Suzanne Vega actuarán al festival "Únicas" de BCN

La llegenda del rock londinenc de la dècada dels Marianne Faithfull i la controvertida cantant irlandesa Sinéad O'Connor seran cap de cartell del festival de veus femenines "Únicas" que se celebrarà al Palau de la Música entre el 2 de juny i el 7 de juliol.

Les dues destacades intèrprets protagonitzaran dos dels set concerts que ha programat el festival en la seva quarta edició, convocatòria que també arribarà a Madrid amb un altre programa, des de finals de novembre fins a principis de desembre. Ute Lemper, Suzanne Vega, Mayte Martín, Haris Alexiou i Ani Choying Drolma i Sor Marie Keyrouz completen el cartell del festival.

Úniques
La directora del festival, Lil Castagnet, ha subratllat "el concert íntim i emotiu" que oferirà Faithfull, qui inaugurarà el festival, "després d'haver vençut un càncer", amb temes del seu nou treball titulat Songs of Innocence & Experience.

La transgressora i inconformista Sinéad O'Connor presentarà un treball acústic i minimalista titulat Theology, en una única actuació espanyola.

La grega Haris Alexíou, amb més de 30 àlbums en els quals canta els grans poetes grecs, actuarà per primera vegada a Barcelona amb un Homenatge a Manos Loízos, destacat compositor del segle XX, al qual Grècia li va dedicar l'any 2007.

Ani Choying Drolma i Sor Marie Keyrouz, les dues monges, una budista tibetana i l'altra cristiana maronita, que no es coneixen, seran les estrelles d'un programa doble, al final del qual "potser cantin juntes", ha indicat Castagnet.

Mayte Martín estrenarà en "Únicas" un projecte ideat per la biennal de flamenc de Màlaga, nascut com a homenatge al poeta malagueny Manuel Alcántara i titulat Cuando llega la noche en què no faltarà "un tango argentí" ha remarcat la directora del festival.

La cantant alemanya Ute Lemper, artista de culte i ambaixadora del cabaret berlinès, dedicarà la seva actuació titulada Between Yesterday and Tomorrow a la cançó francesa amb temes de Jacques Brel, Edith Piaff i Jacques Prévert sense oblidar algun dels seus èxits interpretatius de cançons de Kurt Weill.

La compositora novaiorquesa Suzanne Vega que va inaugurar el festival a Madrid l'any passat portarà a Barcelona Beauty and Crime amb temes que exploren el món de Frank Sinatra i Ava Gardner o Marlene Dietrich, entre d'altres cançons.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.