Cultura

El rodatge de 'Valkyrie', amb Tom Cruise, es converteix en un viacrucis

La històrica Operació Valquíria va acabar malament. Els seus organitzadors van fallar "el tret" diverses vegades i quan pensaven que havien aconseguit el seu objectiu d'acabar amb la vida del dictador nacionalsocialista Adolf Hitler van veure com una vegada més havien tornat a fallar.

Va ser el més a prop que es va arribar a estar de canviar el curs de la història alemanya del segle XX o, si més no, d'intentar-ho. Els homes que van dirigir aquella operació eren alts comandaments de l'exèrcit del III Reich, amb el coronel Claus von Stauffenberg al capdavant.

Diumenge, el rodatge de la pel·lícula Valkyrie, protagonitzada per l'actor nord-americà Tom Cruise, i que pretén portar a la gran pantalla aquella gesta "per salvar Alemanya d'una catàstrofe inevitable" -segons les paraules històriques dels seus artífexs-, va viure un nou entrebanc, com si seguís les passes de la mateixa Valquíria.

S'estava rodant una escena exterior a la Wilhelmstrasse de Berlín, a les immediacions de l'antic ministeri de l'Aire (durant el nacionalsocialisme) i actual seu del ministeri federal de Finances, quan un dels camions militars, preparats especialment per a la pel·lícula, va bolcar amb una vintena de figurants vestits de soldats de la Wehrmacht. Onze persones van acabar a l'hospital amb contusions de tota mena i una va quedar en estat greu. Cruise tenia festa.

Pèssimes condicions laborals
Pel que sembla les condicions de treball de l'equip de rodatge que envolta la superestrella de Hollywood estan lluny de ser òptimes. Els treballadors van denunciar l'estat dels vehicles -alguns sense frens- que s'estan utilitzant i l'oficina berlinesa per a la seguretat laboral va confiscar ahir mateix el camió sinistrat.

L'accident del cap de setmana no és el primer imprevist del llargmetratge que dirigeix Bryan Singer. El mes passat els autors de la cinta ja es van trobar amb el primer revés després que els responsables del ministeri de Finances es van negar a concedir-los el permís de rodatge al Bendlerblock, l'indret on Von Stauffenberg i tres homes més van ser afusellats pels nazis la mitjanit del 21 de juliol del 1944, poques hores després de l'atemptat frustrat.

Motiu oficial
El motiu oficial de l'impediment del rodatge va ser "evitar que es malmetés el significat del lloc", considerat un memorial a la resistència contra el nazisme. Amb tot, la premsa alemanya està d'acord que la vinculació de Cruise a l'església de la Cienciologia va suposar que Singer no pogués rodar en un dels escenaris originals més importants d'a-questa història. El rodatge de Valkyrie no s'acabarà fins a finals d'octubre.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.