Còmic

CÒMIC

La il·lustradora Marika Vila guanya el Gran Premi Comic Barcelona

Marc Torices ha estat distingit al Saló del Còmic com a millor autor estatal per ‘La alegre vida del triste perro Cornelius’

César Sebastián és premiat com a autor revelació d’enguany

La veterana il·lustradora i artista gràfica Marika Vila ha guanyat el Gran Premi d’Honor Comic Barcelona, que s’ha donat a conèixer aquest divendres en una gala en la qual també s’ha reconegut com a millor obra d’autor espanyol La alegre vida del triste perro Cornelius (Apa Apa editors), de Marc Torices, i César Sebastián, com a autor revelació.

El guardó a la millor obra internacional publicada a l’Estat espanyol ha recaigut en Patos (Norma Editorial), de Kate Beaton, mentre que el de millor còmic infantil i juvenil ha estat per a Molly Wind: Bibliotecarias a caballo (Astronave), de Catalina González Vilar i Toni Galmés, i el de Millor Fanzine, per a Lila María Piernagorda, d’Aroha Travé.

Amb aquest premi, Comic Barcelona posa el focus en el treball de Marika Vila (Barcelona, 1949), dibuixant i divulgadora que ha centrat part de la seva carrera professional a analitzar la presència de la dona dins del món narratiu del còmic, a més de ser també destacada activista en defensa dels drets de la dona i d’altres àmbits progressistes.

Vila ha rebut el premi molt emocionada i gairebé sense poder parlar, segons informa Efe. L’organització l’havia “enganyada” assegurant-li que anava a ser l’encarregada de lliurar un dels premis, i quan la directora de Comic Barcelona, Meritxell Puig, ha pronunciat el seu nom a l’escenari, li ha costat creure’s que era veritat i pujar a rebre’l.

“Una emoció brutal, no m’ho esperava per res. Una sorpresa, ho agraeixo moltíssim a tots, i no puc parlar més”, ha dit davant el públic que l’escoltava a l’auditori de Fira Montjuïc.

Vila va començar a treballar en el sector de la il·lustració a mitjans dels anys seixanta, especialment amb treballs a l’estranger, i posteriorment va col·laborar amb diverses publicacions estatals com Totem, Interviú, Rambla, El Papus o El Jueves, entre d’altres.

En els últims anys, a més d’articles teòrics en diferents mitjans sobre l’activisme feminista, ha publicat la novel·la gràfica Mata Hari (2019) alhora que estat comissària de diferents exposicions, com Feminismes! (CCCB, 2020) i s’ha dedicat a la docència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]