Música

MÚSICA

Dudamel dirigeix 200 joves al Palau en un projecte social i educatiu

Gustavo Dudamel ha dirigit aquest dilluns un assaig obert al Palau de la Música amb 210 joves músics de nou països diferents que formen part de diferents projectes sociomusicals i educatius. L’objectiu de la iniciativa Chords of Harmony és fomentar la inclusió i l’intercanvi cultural amb la música com a eina transformadora per avançar cap a una societat “més harmònica i solidària”. El Palau ha acollit una sessió única en la qual els participants, sota la direcció Gustavo Dudamel, han interpretat l’obra Diferent d’Adrià Aguilera, l’Obertura Egmont, de Beethoven i la Coral de la Novena Simfonia, també de Beethoven.

A l’assaig hi han participat més d’un centenar de joves de la YOLA, el projecte social de l’Orquestra Simfònica de Los Angeles, La Phil, i d’altres projectes musicosocials nacionals i internacionals, junt amb una representació d’intèrprets de conservatoris i escoles superiors amb el Cor Manos Blancas (vingut de Veneçuela i que integra infants i joves amb diversitat funcional) i els cors de Palau Vincles, la Fundació Xamfrà i l’ESMUC, en una iniciativa organitzada en col·laboració amb la fundació Acción por la Música, de Madrid.

L’assaig ha estat la culminació d’un cap de setmana de treball conjunt a la seu de l’ESMUC on s’ha combinat la pràctica musical amb activitats de lideratge social, intercanvi i dinamització cultural. Un total de 210 joves procedents dels Estats Units, Veneçuela, el Regne Unit, Suècia, Grècia, Suïssa, Portugal, França i l’Estat espanyol han participat en la iniciativa.

Susana Serrano, directora de Palau Vincles, ha explicat en declaracions a l’Agència Catalana de Notícies que aquesta experiència és una gran oportunitat per a projectes d’entitats com Palau Vincles, especialment pel que fa la interacció amb altres projectes de diferents parts del món amb un caire social. Ha remarcat que s’han compartit espais socials i partitures. “És una experiència en la qual la part d’experiències emocionals s’ha vist posada en valor”, ha indicat.

L’activitat s’emmarca en l’estada de Gustavo Dudamel a Barcelona, on actuarà al Gran Teatre del Liceu (26 i 27 de maig) amb Fidelio de Beethoven, amb la participació del Cor de Cambra del Palau. La gira de Fidelio va arrencar la setmana passada a Los Angeles, on el Cor de Cambra va actuar juntament amb l’Orquestra Filharmònica de Los Angeles (LA Phil) i el Coro Manos Blancos de Venezuela al Walt Disney Concert Hall en dos concerts que van ser un gran èxit.

La gira de Dudamel inclou una altra producció, que arribarà al Palau de la Música el 28 de maig (Sala de Concerts, 20 h), corresponent al cicle Palau 100.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia