Arts escèniques

El Teatre Municipal acomiada la temporada amb un 87% d’ocupació i amb un públic fidel

Amb el lema “Tot teu”, el Teatre Municipal ha continuat la tasca d’apropar-se a la ciutadania, que va encetar el 2022. A través d’una programació de qualitat, compromesa, diversa i en clau contemporània s’ha treballat per “cultivar una relació amb el públic basada en la confiança mútua”. Aquest objectiu s’ha complert, amb un 4% més d’ocupació que el 2023 i un 14% més que el 2019.

Aquest any s’ha consolidat el projecte artístic iniciat el 2021 amb la nova direcció de l’equipament cultural. El 87% d’ocupació s’ha assolit amb una programació diversa, que inclou propostes de risc i una aposta pels nous llenguatges, dada que indica que el públic es manté fidel a la nova línia de programació.

La singularitat del projecte és la diversitat de llenguatges artístics per oferir una programació pensada per a tots els gustos i públics. En aquesta diversitat s’introdueix la creació contemporània com una aposta per arribar a nous públics, sempre en equilibri amb propostes adreçades al gran públic. Amb aquesta estratègia s’amplien els públics i es diversifiquen. Respecte al 2019 ha augmentat el públic jove i des del 2022 s’han registrat 1.678 persones noves que han comprat entrades a través del web.

Al llarg de 5 mesos, s’han presentat un total de 43 funcions, 16 més que la temporada passada. L’aposta pel petit format es tradueix en més funcions i ha permès treballar amb un públic intergeneracional, amb la proximitat del públic, amb nous formats i amb propostes immersives.

Pel que fa a la programació, destaca que el 27% de propostes tenen equips artístics de comarques gironines. I en l’escena expandida augmenten el nombre d’activitats que van més enllà dels espectacles i que permeten al públic aprofundir en continguts i apropar-se a diferents llenguatges artístics.

Habitem una ciutat rica i diversa en termes d’interculturalitat i persones amb capacitats diverses. S’ha volgut que la temporada 2024 sigui un reflex d’aquesta realitat, per això s’ha posat molta atenció tant a l’accessibilitat del públic com al fet de mostrar diferents cossos a escena. Aquesta temporada s’ha ofert un nou servei per afavorir l’accessibilitat auditiva en 4 funcions, posant a disposició del públic bucles magnètics individuals i auriculars per amplificar el so.

També s’han programat 2 funcions accessibles i s’ha organitzat un cicle al voltant de les arts escèniques i la salut mental, conjuntament amb la Sala La Planeta i Escenaris Especials. El cicle constava de quatre espectacles, una taula rodona i tallers d’expressió corporal adreçats a persones amb problemes de salut mental.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ABUSOS AL CINE I AL TEATRE

El Servei d’atenció als abusos en el sector artístic ha atès 21 consultes en dos anys

BARCELONA
equipaments

Carles García Hermosilla, nou director del Museu d’Història de Barcelona

barcelona
cultura

El Museu d’Història de la Joguina reobre amb més objectes exposats

sant feliu de guíxols
Cultura

Mor Julia Uceda Valiente, professora, escriptora i poetessa andalusa

Cultura

Troben víctimes de la pesta negra del segle XIV a la Catalunya central

Santa Maria de Besora
Sergi Clavell
President del Gremi d’Antiquaris de Catalunya

"El sistema espanyol d'exportacions d'obres d'art és una barbaritat"

Barcelona
Inauguració d’un mural de Tintín

Cimera diplomàtica de Sildàvia a Calonge

calonge
cultura

El majordom i la cosina del Príncep de Bel Air signaran autògrafs a Lloret

Lloret de Mar
Mirador

El jazz és per a l’estiu (com les bicicletes)