Cinema

Cultura

Mor l’actriu estatunidenca Elizabeth MacRae, coneguda per la sèrie ‘Gomer Pyle, U.S.M.C.’

Entre moltes altres, va aparèixer amb un rol secundari a ‘General Hospital’

L’actriu nord-americana Elizabeth Hendon MacRae (Columbia, 1936), va morir dilluns, a l’edat de 88 anys. Va tenir un paper rellevant en moltes produccions estrenades als anys seixanta i setanta, però sobretot va destacar pel seu paper de Lou-Anne Poovie a la sitcom Gomer Pyle, U.S.M.C. (1964-1969).

Va iniciar-se presentant-se a una audició per un paper a la producció Saint Joan (1956), del director Otto Preminger. No va aconseguir el paper, però el director va quedar meravellat amb el talent intuïtiu que tenia. La va aconsellar a no deixar la interpretació i a formar-se, perquè d’aquí a un temps seria una gran actriu. I així ho va fer. Va traslladar-se a Nova York per estudiar a Herbert Berghof Studio i després de dos anys va tenir els seus primers papers en obres de l’off-Broadway. A finals de la dècada dels 50 va assolir entrar a la televisió dins el drama judicial de la CBS The verdict is yours. A partir d’aquí, va començar a tenir papers cada vegada més importants, tant en sèries dramàtiques com en comèdies. Algunes d’aquestes van ser Hawaiian Eye, Dr. Kildare, The Untouchables, General Hospital, The Fugitive, The Virginian i sobretot la comèdia Gomer Pyle, U.S.M.C, on feia de Lou-Ann Poovie, la xicota del personatge principal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.