Altres

Cultura

Berga viu amb intensitat els salts de la primera Patum completa

La pluja fa endarrerir mitja hora l’inici

Tot i que l’inici es va haver d’endarrir mitja hora per la pluja, centenars de persones van viure amb intensitat la primera Patum Completa ahir a la nit. A les deu, es van començar a sentir les primeres músiques de la comparsa dels Turcs i Cavallets. Abans, però,es va fer el tradicional cant dels Segadors i els milers de persones congregades han esclatat amb crits d’independència. El moment àlgid de la nit, però, va arribar amb el salt de Plens, quan la plaça es va omplir amb un mar de foc. Aquest dijous a la nit, només de la comparsa dels Plens han saltat gairebé 200 persones, 100 al primer salt i 100 més al segon. Només a la primera Patum Completa s’han cremat 131 quilos de pólvora dels 400 previstos durant els cinc dies de festa.

“M’encanta, repeteixo cada any”, deia l’Alba Padrós, de Sallent, a l’ACN. Altres patumaires, com l’Aaron Vidal de Sitges, explicava que va començar anant a la Patum acompanyat del seu pare i ara ja ho fa amb els amics. “Ara ho visc molt diferent, més des de dins”, reconeixia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia