Música

MÚSICA

Lucia Fumero inaugurarà el 36è Mercat de Música Viva de Vic

La pianista i vocalista barcelonina Lucia Fumero inaugurarà el 36è Mercat de Música Viva de Vic (MMVV) amb Folklore, un procés d’investigació i de recerca de les seves arrels i influències, tan musicals com vitals, coproduït amb La Marfà Girona.

El MMVV ha programat, entre el dies 18 i 21 de setembre, un total de 59 artistes, 29 dels quals presentaran un disc d’estrena o un nou espectacle en directe. A més de la de Fumero, el Mercat ha coproduït sis altres projectes, entre els quals Cante a lo gitano, de Niño de Elche; un diàleg amb la intel·ligència artificial protagonitzat pel pianista Carles Marigó; o un concert de celebració del 180è aniversari de l’Escola de Música i Conservatori de Vic amb presència d’alguns dels seus exalumnes, com ara Est Oest, Germà Aire, Joana Serrat, Ju, La Iaia, Núria Graham, Obeses, Paula Valls, Power Burkas i XY. Entre els artistes que actuaran en el marc de la branca professional del Mercat, amb estimacions d’uns 900 professionals acreditats a l’Atlàntida, hi ha Queralt Lahoz, Marco Mezquida & Chicuelo, Júlia Colom, Gorka Urbizu, Sandra Monfort, Marc Miralta Flamenco Vibes i Magalí Datzira. En espais com la Plaça Major i el Sucre, d’altra banda, hi ha programats Els Amics de les Arts, Miki Núñez, Roba Estesa, Albert Pla & The Surprise Band o Ferran Palau. Portugal és el país convidat de l’edició, amb quatre propostes dins la programació oficial i la presència d’una delegació de 30 professionals.

Aquesta és la darrera edició programada per l’equip artístic liderat per Marc Lloret, que tanca una etapa de 14 anys al capdavant del MMVV. “Hem viscut molts canvis, des dels models de negoci fins als models de concebre la música, com es produeixen les noves cançons i com se’n treu rendiment”, ha explicat Oriol Roca, mà dreta de Lloret, en la presentació avui dijous d’una edició en què es percep, entre les propostes programades, la tendència entre els músics més joves a prescindir dels estils musicals i a difuminar les fronteres entre gèneres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia