Cultura

El CAC demana que Cuatro emeti 'Pressing Catch' fora de l'horari protegit

El programa podria generar conductes d'imitació per part dels menors, segons l'organisme regulador

El Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) ha demanat que l'espai Pressing Catch, que emet Cuatro en horari protegit i que és molt seguit pels menors, es programi fora d'aquesta franja, que inclou de les 6 a les 22 hores, o en moments que facilitin la presència d'adults amb els nens.

Aquest organisme de control i tutela de les emissions televisades ha traslladat aquesta petició a la subdirecció general de Mitjans Audiovisuals del Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç, perquè la faci arribar a Cuatro, que és un operador d'àmbit estatal.

Les recomanacions del CAC estan incloses en un informe elaborat per aquest organisme després de rebre diverses queixes per l'emissió del Pressing Catch en horari protegit, entre elles una del Síndic de Greuges.

L'espai s'emet els dissabtes i diumenges a les 15.25 hores i Cuatro adverteix que no està recomanat per a menors de tretze anys.

L'informe del CAC constata que en aquest programa es dóna "una presència reiterada de violència lleu, irreal, explícita i il·legitimada que no comporta danys greus a les persones" i adverteix que pot generar conductes d'imitació en els menors "que podrien comportar un perill físic i mental per a la infància i l'adolescència".

El CAC creu que Cuatro hauria de corregir la franja horària en que emet el programa per situar-lo fora del període protegit, convertir la seva visió en condicionada o bé col·locar-lo en franges que facilitin que els menors puguin estar acompanyats pels seus pares.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.