Cultura
Aposta per Ca l’Agapito com a futura seu del Museu d’Història de Tarragona
És un projecte a llarg termini de l’executiu local, que comença ja a fer els tràmits
Ca l’Agapito ha estat l’edifici escollit pel govern municipal de Tarragona com a futura seu del Museu d’Història de la ciutat. “Aquest és un projecte molt important per a la ciutat, ja que es tracta d’un equipament clau per a la Part Alta i per a la divulgació de la història de la nostra ciutat”, ha afirmat l’alcalde, Rubén Viñuales, a la presentació del pla funcional del futur Museu d’Història que té com a objectiu explicar la cituat mitjançant un centre cultural atractiu, didàctic i inclusió de forma cronològica.
L’actual seu, a la Casa Castellarnau, està tancada per obres i no disposa d’exposició permanent. La voluntat de fer un museu integrat a la xarxa de la Generalitat ve de lluny, però la consolidació que s’ha fet de l’edifici ha obert les portes a col·locar-hi el museu. Fa un any finalitzaven les obres de restauració de la façana i interior de l’edifici de la plaça Pallol, el Beateri de Sant Domènech, conegut com Ca l’Agapito. Aquests primers treballs van tenir un cost de 2,1 milions.
L’equip de govern donarà els primers passos d’un projecte, que veurà resultats a llarg termini, aquest any. Es començaran a licitar les redaccions del pla funcional i del guió museogràfic. Pel que fa a l’adequació de Ca l’Agapito, el consistori confia en aconseguir subvencions del 2% Cultural de l’Estat. “Tarragona, tot i ser ciutat Patrimoni de la Humanitat i membre del Grup Ciutats Patrimoni de la Humanitat d’Espanya, no compta amb un museu d’història local”, s’ha lamentat el regidor de Patrimoni, Nacho Garcia. L’equip de govern ho planteja doncs d’una prioritat del consistori després de la rehabilitació de Ca l’Agapito i el tancament forçós de Casa Castellarnau. El nou museu vol recollir des del naixement de Tàrraco fins a la Tarragona actual.