Cultura

L'osonenca Maria Dolors Farrés, finalista del Premi Sant Jordi 2007, relata en 'El monestir de l'amor secret' la passió secreta entre dos monjos

CATALUNYA

Maria Dolors Farrés (Vic, 1962) ha presentat aquest dimarts a Barcelona l'obra amb la qual va quedar finalista del Premi Sant Jordi 2007 'El monestir de l'amor secret' (Proa, 2008). Una història en què el tema 'estrella' és l'amor homosexual que dos monjos viuen 'amb dolor i penitència' en un començament, però que finalment es transforma en una 'acceptació plena i en un deliri dels sentits', ha explicat Laura Borràs, professora de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). L'autora ha puntualitzat que no és una 'novel·la oportunista', perquè la idea va néixer fa 20 anys quan el seu pare li va mostrar una documentació de priors, un dels quals va fugir. A partir d'aquí recrea una història que ha tardat en escriure fa poc més de set anys. Segons l'autora aquesta és la seva òpera prima ja que anteriorment tan sols va publicar una novel·la breu 'Ciutat ambre' (Columna, 1995).


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.