Arts escèniques

cultura

Carlus Padrissa: “Mai cap ària ha estat tan eròtica, tan orgàsmica”

Temporada Alta s’inaugurarà amb el ‘Carmina Burana’ de la Fura dels Baus, un espectacular muntatge que ha esdevingut la versió de l’obra de Carl Orff més representada de la història

Gràcies a la col·laboració amb Ibercamera aquesta versió que ja acumula 410.000 espectadors es podrà veure per primera vegada a Girona

Unes setmanes abans no arrenqui de ple Temporada Alta es podrà gaudir a Girona per primera vegada l’espectacular muntatge de l’òpera de Carl Orff Carmina Burana que n’ha fet la Fura dels Baus. Una versió estrenada l’any 2009 que ha esdevingut, amb més de 410.000 espectadors acumulats a tres continents del món, en la més representada de la història. Aquest aperitiu inaugural del festival comptarà amb tres funcions que es podran veure a l’Auditori de Girona el divendres 13 de setembre (20.30 h), dissabte 14 (20.30 h) i diumenge 15 (18 h), en la que és també la primera col·laboració de Temporada alta i Ibercamera.

Una proposta atemporal i acultural que ha esdevingut un clàssic”, així l’ha qualificat Josep M. Prat, president del grup Ibercamera, que és qui promou l’espectacle i impulsor d’aquesta col·laboració amb el festival gironí, com ha reconegut el mateix director de Temporada alta, Salvador Sunyer.

El muntatge dirigit per Carlus Padrissa compta amb una posada en escena espectacular de la reconeguda obra musical del compositor Carl Orff, que compta amb més d’una cinquantena d’artistes per elaborar una experiència immersiva. Una lluna gegant, un desgel, un èxtasi floral, una verema en directe, les tavernes, cantants penjats de grues o submergits sota litres de vi, aigua i foc son alguns dels elements escenogràfics que acompanyen aquests poemes que enalteixen el plaer de viure i l’interès pels plaers terrenals, l’amor carnal i el gaudi de la naturalesa. “És una obra universal que tracta sobre el pas a la pubertat, l’empoderament d’una nena que passa a ser dona. Un ritual que no fa més que parlar de la vida i la naturalesa humana”, ha explicat Padrissa a la roda de premsa celebrada a Girona. Un Padrissa que també considera que Dulcissime és una de les àries més eròtiques i orgàsmiques que mai s’ha fet”.

Carl Orff, gran amant de les noves tecnologies i les seves possibilitats escèniques, va compondre la seva Carmina Burana entre 1935 i 1936, i es va basar en 24 poemes del còdex original. El títol original de l’obra, Carmina Burana, (cançons seculars per a cantants i cors per a ser cantades amb instruments i imatges màgiques), és el punt de partida de l’espectacle que La Fura dels Baus ha creat.

Com remarca Padrissa, la Fura dels Baus va formar-se en els seus inicis de festes tradicionals com la Patum de Berga i els correfocs, una tradició folklòrica i cultural que s’adiu molt amb l’esperit original conecbut per Orff. “És música que t’eleva, Art Total”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia