Cultura

Un centenar de guionistes es concentra a la Plaça Sant Jaume per tenir contractes

Manifestació

Un centenar de guionistes catalans s'ha concentrat a la plaça de Sant Jaume a Barcelona per demanar millores en les seves condicions de treball, entre les que demanden tenir contracte, cobrar més pel seu treball i vincular la retribució a l'èxit del producte.

Segons un comunicat dels convocants, han participat els principals guionistes de cinema, com Joaquim Oristrell, Lluis Arcarazo, Carmen Fernandez, Xesc Barceló i Piti Espanyol, entre d'altres.
També han assistit a aquest acte de protesta guionistes de la majoria de sèries de televisió creades o emeses a Catalunya, com per exemple el serial "Ventdelplà", el drama urbà "Porca Misèria", l'espai de sàtira política "Polònia", el culebron "El cor de la ciutat" o l'espai infantil dels Lunnis.

Així han assistit Mercè Sarrias, Carmen Fernández, Eva Baeza, Albert Plans, Enric Gomà, Anaïs Schaaff, Joan Tharrats, Sergi Pompermayer, Maite Carranza, Carmen Albarca i Anna Fité, cosa que els convocants han qualificat d'"èxit de convocatòria".

Els guionistes demanen més temps per treballar en guions de qualitat i han exigit reunir-se amb els presidents de les Associacions de Productors, els directius de Televisió de Catalunya i Televisió Espanyola, i el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresseras.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.